De koeien zijn een kruising tussen het vleesras 'Belgisch Blauw' en dubbeldoelras 'Fleckvieh' of 'MRIJ'. Dit zorgt voor een vriendelijk en nieuwsgierig karakter en vlees met een optimale verhouding tussen spier en vet. Het vlees is daardoor mals en op veel verschillende manieren te bereiden.
De meeste van onze runderen komen bij ons wanneer zij kalf zijn. Op deze manier kunnen wij ze matchen aan leeftijdsgenoten en is het makkelijker om een band met de koeien op te bouwen. Wanneer de kalveren groot genoeg zijn, komen ze in een grotere groep die meer gevarieerd is qua leeftijden. Hier leven zij een aantal jaren in gezelschap van elkaar, in de natuurlijke weides, bijvoorbeeld rondom 't Hilgelomeer. In de winter hebben de koeien beschutting en in de zomer is er altijd voldoende schaduw. De koeien leven een zo stressvrij-mogelijk leven.
In het verleden hadden we een grote koppel schapen, waarbij de lammetjes opgroeiden in de kudde. Hoewel wij op dit moment geen kudde hebben, werk ik voor de levering van schapenvlees samen met een gelijkgestemde collega.